A máme tu se srpnem druhou půlku prázdnin. Vybrali jsme pro vás dvě prázdninová zastavení. Jednu ostrou podívanou v Úherčicích, a i když je do Vánoc ještě daleko, do Horního Bradla můžete přijet obdivovat křehkou krásu.

ÚHERČICKÝ SEKÁČ

Obec Úherčice Vás zve na 6. ročník soutěže v kosení louky. Akce se bude konat v sobotu 15. 8. 2020 od 17.00 v Úherčicích, 3 km jižně od Heřmanova Městce.
Závodu se zúčastní přeborníci z celé České republiky, např. z Jižních Čech, Orlických hor. Loni mezi soutěžícími byl i reprezentant slovenské Prievidzi odvezl Marek Hedvigy, který soutěžní klání vyhrál za neuvěřitelné 3 minuty a 50 vteřin. „Při soutěžích o nejlepší sekáče se kromě docíleného času pokosu soutěžního obrazce (10 x10 m muži a 10 x 5 m ženy), posuzuje kvalita. Soutěžní díl seká soutěžící celý jednou kosou. Pouze v případě přetržení kosy, nebo zlomení kosiště, lze vadný díl vyměnit.
Zápis soutěžících v 16.00, start soutěže v 17.00. Přihlášky do soutěže do 12. 8. 2020 na vit.zdarsky@volny.cz nebo na tel: 724 689 078.
Kromě soutěže v kosení trávy bude možnost svezení na koni. Vstupné a startovné na akci je zdarma.

SKLENĚNÉ VÁNOČNÍ OZDOBY

Vánoční ozdoby, DUV-družstvo vás zve do Horního Bradla 22. 8. 2020 od 8.00–13.00 na den otevřených dveří. A co je nového? Od července obnovili exkurze a rozšířili otevírací dobu místní podnikové prodejny. Přijet můžete každou sobotu od 9.00–12.00 a jinak od pondělí do pátku od 7.00–11.00 a 11.30–14.30. Více info na www.vanocniozdoby.cz

Krásné prázdninové zážitky vám přeje MAS ŽR.

Zveřejněno 30.07.2020 v 13:24 hodin