Komunitní setkání NA PODPORU REGENERACEPŘÍRODY A KRAJINY

Dovolujeme si vás pozvat na komunitní setkání v rámci grantu NA PODPORU REGENERACE PŘÍRODY A KRAJINY, které se uskuteční 24.10.2019 v Bukovině u Přelouče, hostinec U Mlýna.

15.00hod.výsadba ovocných stromů s odborným výkladem Dominika Grohmana
(prostory u rybníka za hostincem)

16.00 hod.oficiální zahájení setkání s veřejností v sále hostince (předpoklad délky trvání cca 2 hod.)
Kateřina Korejtková
(strategické řízení MAS ŽR, spoluautorka publikace Veřejná prostranství) – cíl vyhlášených grantů
Tereza Šmídová
(architektka, spoluautorka publikace Veřejná prostranství, autorka publikace Krajina je naše zrcadlo) - architektura krajiny a veřejných prostranství
Dominik Grohman
(odborný sadař, www.potulnysadar.cz) – přínos výsadby stromů do krajiny, zaměření na staré krajové odrůdy
Dále budou přítomni zástupci odborníků na výsadbu stromů, odborníků na pěstování ovoce, odborníků na zpracování ovoce.
V rámci akce ochutnáte výrobky se značkou ŽELEZNÉ HORY regionální produkt.
Vstup zdarma.

Akce je početně omezena, přihlášky zasílejte na adresu: turynova.maszr@seznam.cz max. do 15.10.2019. Na základě přihlášky vám bude potvrzeno místo na akci.

Více informací na www.zeleznohorsky-region.cz

Zveřejněno 25.09.2019 v 15:02 hodin

Únor v Železnohorském regionu
Měsíc únor se nese ve znamení masopustních rejích po celém regionu. Písemné zprávy o masopustech se nám dochovaly už ze 13. století. Dříve býval masopust třídenním lidovým svátkem předcházejícím Popeleční středě, kterou začíná čtyřicetidenní půst pře ... [celý text] [MAS Železnohorský region, zveřejněno 27.01.2020]